MASTER

Projekt „MASTER – wsparcie specjalistycznego kształcenia zawodowego w sektorze spożywczo-gastronomicznym odpowiadającego na pilne potrzeby regionalnego rynku pracy województwa zachodniopomorskiego”

Projekt realizowany na podstawie umowy o dofinansowanie projektu nr  RPZP.08.06.00-32-K026/18 przez Izbę Rzemieślniczą Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Szczecinie. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego oraz budżetu państwa w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego 2014–2020, Działanie 8.6. Projekt promuje równe szanse kobiet i mężczyzn oraz jest dostępny dla osób niepełnosprawnych.

Projekt realizowany jest w okresie 01.06.2020r. – 31.05.2022r. Celem projektu jest podniesienie poziomu jakości i rynkowości kształcenia w Szkołach Branżowych I Stopnia w Maszewie i Kamiennym Moście oraz podniesienie kwalifikacji zawodowych482 osób z terenu województwa zachodniopomorskiego.

W ramach projektu będzie możliwość uzyskania kwalifikacji zawodowych w następujących zawodach: kucharz, cukiernik, piekarz. Proponowane kwalifikacje będzie można zdobyć poprzez uczestnictwo w 16 godzinnych kursach, prowadzonych w Centrum Szkoleniowo-Egzaminacyjnym przy Izbie Rzemieślniczej MiŚP w Szczecinie w formie wieczorowej lub weekendowej. Każdy uczestnik kursu pod koniec szkolenia podejdzie do egzaminu sprawdzającego nadającego kwalifikacje zawodowe w wybranym zawodzie.

Proponowane tematyki kursów specjalistycznych:

KUCHARZ:

  1. Nowoczesne trendy w kuchni
  2. Nowoczesna kuchnia włoska
  3. Desery ala carte
  4. Aranżacja dań na talerzu
  5. Kuchnia śródziemnomorska
  6. Przystawki zimne jednoporcjowe
  7. Przygotowanie dań Sous-Vide
  8. Ryby – filetowanie, porcjowanie
  9. Techniki przygotowania dań
  10. Dania mięsne przygotowane techniką gotowania
  11. Dania mięsne przygotowane techniką pieczenia
  12. Dania mięsne przygotowane techniką grillowania
  13. Dania mięsne przygotowane techniką smażenia
  14. Dania mięsne przygotowane techniką duszenia

CUKIERNIK:

  1. Drobne ciastka
  2. Nowe formy dekorowania tortów
  3. Produkcja serników
  4. Tradycyjne polskie ciasta
  5. Komponowanie deserów na talerzu
  6. Ciastka bankietowe
  7. Ciastka tortowe
  8. Ciasta z owocami sezonowymi
  9. Ciasto drożdżowe
  10. Torty
  11. Karmel-sztuka cukiernictwa
  12. Przygotowanie słodkich napojów na bazie kawy

PIEKARZ:

  1. Chleb pszenny
  2. Chleb pszenno-żytni
  3. Chleb razowy
  4. Chleb żytni z ziarnami
  5. Rogale, chałki
  6. Rodzaje bułek
  7. Dekorowanie chlebów
  8. Drobne przekąski z pieczywa

KONTAKT I REKRUTACJA

Centrum Szkoleniowo-Egzaminacyjne przy Izbie Rzemieślniczej Małej i Średniej Przedsiębiorczości

Al. Wojska Polskiego 78

70-482 Szczecin

tel. 91 422 22 78

e-mail: sekretariat@irszczecin.pl

formularz-oferty-nr-06_K026_18.

Załącznik-Nr-2-1

zapytanie-nr-06_K026_18.

protokół z wyboru Wykonawcy – projekt MASTER

Zmień wielkość czcionki
Kontrast