Zapytania ofertowego nr 05/K026/18 na opracowanie merytoryczne koncepcji e-Wideo instruktaży wraz z ich prezentacją w zawodach kucharz, cukiernik, piekarz.
Zapytanie Ofertowe nr 05/K026/18
na opracowanie merytoryczne koncepcji e-Wideo instruktaży wraz z ich prezentacją w zawodach kucharz, cukiernik, piekarz.
Tytuł projektu: „MASTER – wsparcie specjalistycznego kształcenia zawodowego w sektorze spożywczo-gastronomicznym odpowiadającego na pilne potrzeby regionalnego rynku pracy woj. zachodniopomorskiego”
Numer wniosku: RPZP.08.06.00-32-K026/18
Działanie: 8.6. wsparcie szkól i placówek prowadzących kształcenie zawodowe oraz uczniów uczestniczących w kształceniu zawodowym i osób dorosłych uczestniczących w pozaszkolnych formach kształcenia zawodowego
Regionalny Program Operacyjny Województwa Zachodniopomorskiego 2014-2020
- ZAMAWIAJĄCY:
IZBA RZEMIEŚLNICZA MAŁEJ I ŚREDNIEJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI
- WOJSKA POLSKIEGO 78
70-482 SZCZECIN
- MIEJSCE REALIZACJI:
CENTRUM SZKOLENIOWO-EGZAMINACYJNE
- WOJSKA POLSKIEGO 78
70-482 SZCZECIN
- SPECYFIKACJA ZAPYTANIA:
W ramach zamówienia przewiduje się, autorskie opracowanie merytorycznej koncepcji dla 10 minutowych 35 zawodowych e-wideo instruktaży (skr. „eWI”) wraz z ich osobistą prezentacją podczas nagrania. Każdy specjalista w ramach niniejszego zapytania musi opracować autorską merytoryczną treść do każdego filmiku zgodnie z jego tematyką oraz wystąpić w 10 minutowym filmie pokazując przygotowanie, obróbkę i końcową produkcję danej potrawy lub wyrobu. Na każdy 10 minutowy e-wideo instruktaż przewiduje się 6 godzin nagrania.
Wszystkie autorskie koncepcje muszą być opracowane merytorycznie w następujących obszarach tematycznych:
ZAWÓD KUCHARZ
|
ZAWÓD CUKIERNIK
|
ZAWÓD PIEKARZ
|
1. Aranżacja dań na talerzu według najnowszych trendów w kuchni – 3 koncepcje
2. Nowoczesna kuchnia i techniki przygotowania dań- 3 koncepcje 3. Nowoczesne trendy w kuchni PL-1 koncepcja 4.Nowoczesna kuchnia włoska – 1 koncepcja 5.Desery ala carte – 1 koncepcja 6.Aranżacja dań na talerzu –1 koncepcja 7.Kuchnia śródziemnomorska – 1 koncepcja 8.Przystawki zimne jednoporcjowe (finger food)- 1 koncepcja 9.Ryby – filetowanie, porcjowanie i przygotowanie dań – 1 koncepcja 10.Sous vide – 1 koncepcja 11.Nowoczesna kuchnia i techniki przygotowania dań – 1 koncepcja 12.Dania mięsne przygotowane rożnymi technikami- 1 koncepcja |
1. Drobne ciastka i ciasteczka – 1 koncepcja
2.Nowe formy dekorowania tortów – 1 koncepcja 3.Produkcja serników – 1 koncepcja 4.Tradycyjne ciasta polskie – 1 koncepcja 5.Komponowanie deserów na talerzu – 1 koncepcja 6.Ciastka bankietowe i tortowe – 1 koncepcja 7.Produkcja ciast z zastosowaniem owoców sezonowych – 1 koncepcja 8.W prostocie siła – ciasto drożdżowe – 1 koncepcja 9.Torty – współczesne nurty europejskie – 1 koncepcja 10.Karmel – sztuka cukiernicza – 1 koncepcja 11.Przygotowanie słodkich napojów na bazie kawy –1 koncepcja
|
1. Galanteria piekarska z ciasta pszennego – 1 koncepcja
2.Produkcja chleba pszenno–żytniego – 1 koncepcja 3.Chleby razowe i żytnie z zastosowaniem ziaren zbóż- 1 koncepcja 4.Drobne wyroby piek. i piek.-cuk.- 1 koncepcja 5.Dekorowanie chlebów ozdobnych- 1 koncepcja 6.Chałki, rogale – 1 koncepcja 7.Produkcja drobnych przekąsek z pieczywa – 1 koncepcja 8.Pieczywa kuchni eur. –1 koncepcja
|
Zamawiający zapewnia:
– profesjonalny dostęp do zaplecza gastronomicznego udostępnionego w Centrum Szkoleniowo-Egzaminacyjnym przy Izbie Rzemieślniczej MiŚP.
– organizację nagrań 10 minutowych filmików z zakresu wyżej wymienionych koncepcji e-Wideo instruktaży
Wykonawca zobowiązany jest w szczególności:
– przekazać na Zamawiającego prawa autorskie do opracowanych i nagranych e-Wideo instruktaży. Z Wykonawcą zostanie podpisana umowa na przeniesienie autorskich praw majątkowych.
– do posiadania dyplomu mistrzowskiego w zakresie zawodu kucharz/cukiernik/piekarz;
lub
– do posiadania wykształcenia technicznego lub wyższego w zakresie gastronomii czy żywienia człowieka.
Wykonawca wraz z ofertą cenową oraz zał. Nr 2 przedstawia kserokopie dyplomu mistrzowskiego lub dyplomu szkoły wyższej czy technikum zawodowego.
SPOSÓB, MIEJSCE I TERMIN SKŁADANIA OFERT
- Oferty należy składać na formularzu stanowiącym Załącznik nr 1 wraz z Załącznikiem nr 2.
- Oferty można składać elektronicznie pod adresem [email protected] do dnia 22.10.2020
- Osoba do kontaktów i wyjaśnień ze strony Zamawiającego: Pani Dorota Miśkiewicz, tel. 91 422 22 78, 661-063-290, d.[email protected]
UWAGA:
* Zamawiający zastrzega sobie prawo do unieważnienia postępowania na każdym jego etapie bez podania przyczyny, a także do pozostawienia postępowania bez wyboru oferty najkorzystniejszej – powyższe bez prawa do odszkodowania po stronie Wykonawców ubiegających się o uzyskanie zamówienia.
*Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na wybrane tematyki w danym zawodzie.
*Zamawiający informuje, że oferent związany jest 30 dni ze złożoną ofertą.
Znajdź nas na facebooku